Начин на приготвяне
Сьомгата с кисело мляко е бързо ястие, което се приготвя без много усилия.
Това ястие е успешна комбинация от аромати и вкусове, която ще завладее небцето на малки и големи.
Започнете с приготвянето на соса. Почистете копъра, подсушете го и го нарежете на ситно. Почистете лука и също го нарежете на ситно.
Изсипете всичко в малка купа, добавете киселото мляко, лимоновия сок, щипка сол и черен пипер, разбъркайте добре. Покрийте с прозрачно фолио и оставете в хладилник за 15 минути, за да придобие всички аромати на соса.
Почистете парчетата сьомга под вода, подсушете с малко абсорбираща хартия и поставете в тава за печене.
Намажете повърхността с малко олио (можете да помогнете с кухненска четка) и подправете със сол и черен пипер.
Печете рибата в загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.
Докато се пече сьомгата си сварете малко зелен боб, после подсушете и овкусете със зехтин и малко сол.
Извадете рибата от фурната, поставете в чиния порциите сьомга и полейте със соса от кисело мляко. Гарнирайте със варени зеленчуци, като зелен боб, който прекрасно се комбинира с киселото мляко, добавих и скариди на тиган и една ягода за разкош.
Сьомгата с кисело мляко с копър е много вкусна.