Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга с кисело мляко с копър

Сьомга с кисело мляко с копър

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Сьомга с кисело мляко с копър
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Крехка сьомга с допълнения, които я правят просто разкошна"

Необходими Продукти

  • сьомга - 4 филета (около 200 г всяко)
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • за соса
  • кисело мляко - 200 г
  • зелен лук - 1 стрък
  • лимони - 1 малък
  • копър - 1 стрък
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата с кисело мляко е бързо ястие, което се приготвя без много усилия.

Това ястие е успешна комбинация от аромати и вкусове, която ще завладее небцето на малки и големи.

Започнете с приготвянето на соса. Почистете копъра, подсушете го и го нарежете на ситно. Почистете лука и също го нарежете на ситно.

Изсипете всичко в малка купа, добавете киселото мляко, лимоновия сок, щипка сол и черен пипер, разбъркайте добре. Покрийте с прозрачно фолио и оставете в хладилник за 15 минути, за да придобие всички аромати на соса.

Почистете парчетата сьомга под вода, подсушете с малко абсорбираща хартия и поставете в тава за печене.

Намажете повърхността с малко олио (можете да помогнете с кухненска четка) и подправете със сол и черен пипер.

Печете рибата в загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Докато се пече сьомгата си сварете малко зелен боб, после подсушете и овкусете със зехтин и малко сол.

Извадете рибата от фурната, поставете в чиния порциите сьомга и полейте със соса от кисело мляко. Гарнирайте със варени зеленчуци, като зелен боб, който прекрасно се комбинира с киселото мляко, добавих и скариди на тиган и една ягода за разкош.

Сьомгата с кисело мляко с копър е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: