Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели формаджи

Талиатели формаджи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Талиатели формаджи4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Поднасяме Талиатели формаджи с ароматен и апетитен сос от сирена и желаем страхотен апетит"

Необходими Продукти

  • талиатели - 300 - 350 г
  • лук - 200 г
  • сметана - 200 г готварска
  • козе сирене - 100 г
  • синьо сирене - 30 г
  • пармезан - 3 с.л. на прах+ за поръсване
  • моцарела - 100 г зряла, настъргана
  • гауда - 50 г настъргана
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • индийско орехче - 1 - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • зехтин - 20 г
  • краве масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на ситно лука и го задушете в зехтина и маслото за 10 минути.

Сипете сметаната, настърганите сирена плюс натрошено козе и синьо сирене и пармезан на прах. Бъркайте, докато всички те се разтопят и слеят в едно.

Подправете с черен пипер, индийско орехче и сол и оставете соса за пастата да си къкри на слаб огън, докато го разбърквате от време на време, за да не загаря по дъното.

Сварете пастата в подсолена вода според указанията на пакета за готовност ал денте.

Когато е готова, я прехвърлете при соса от сирена, вдигнете малко силата на огъня и с леки подмятания на тигана напред и нагоре смесете добре всички съставки.

Разпределете готовите талиатели на порции в дълбоки чинии и поръсете с пармезан на прах преди да поднесете.

Страхотно вкусни талиатели формаджи с лесен за изпълнение сос от сирена.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: