Начин на приготвяне
Почистете и измийте лука и моркова. Нарежете си на ситно (моркова може да го настържете с ренде).
Загрейте подходящ (дълбок) тиган с малко мазнина.
Задушете зеленчуци. Щом омекнат, добавете към тях и нарязаната на ситно червена чушка. Оставете ги да се готвят около десетина минути.
Към зеленчуците добавете и каймата. Запържете я леко, като бъркате на често. Разбърквайте, докато не стане на трохи.
Тогава ред на обеления и настърган домат. Разбъркайте отново и подправете селската каша със сол и черен пипер на вкус. Добавете и стритата чубрица.
Залейте ястието с вряла вода, колкото леко да покрие продуктите и оставете да се готви на слаб огън около 30 мин.
Малко преди да е готова будамяна каша, добавете и нарязания на ситно магданоз,