Будамяна каша

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Будамяна каша
Снимка: Аника Войт
1 / 3
24/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Звучи интересно, нали - според нас имате идея за вечерята днес и тя се нарича Будамяна каша"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • кромид лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 2 с.л. нарязан пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте лука и моркова. Нарежете си на ситно (моркова може да го настържете с ренде).

Загрейте подходящ (дълбок) тиган с малко мазнина.

Задушете зеленчуци. Щом омекнат, добавете към тях и нарязаната на ситно червена чушка. Оставете ги да се готвят около десетина минути.

Към зеленчуците добавете и каймата. Запържете я леко, като бъркате на често. Разбърквайте, докато не стане на трохи.

Тогава ред на обеления и настърган домат. Разбъркайте отново и подправете селската каша със сол и черен пипер на вкус. Добавете и стритата чубрица.

Залейте ястието с вряла вода, колкото леко да покрие продуктите и оставете да се готви на слаб огън около 30 мин.

Малко преди да е готова будамяна каша, добавете и нарязания на ситно магданоз,

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: