Картофена каша

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
23/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • картофи - 7 - 8 бр (приблизително към 800 г )
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 10 г краве
  • лук - 1 бр
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • бульон - 1 бр. кубче пилешки
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 1 л
  • магданоз - на вкус пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите, измиваме и нарязваме на по-едро. Лука настъргваме ситно.

В тенджерка слагаме картофите, лука, 1 к.ч. вода, 4 с.л. олио и краве масло 10 г.

Задушаваме, като периодично разбъркваме, докато течността изври. Прибавяме червен пипер, черен пипер, сол и чубрица.

Ръсваме и две супени лъжици брашно и слад няколко секунди наливаме топла вода 1 л. Прибавяме и натрошен пилешки бульон.

Варим кашата до омекване на картофите и сгъстяване. Готвим, без да покриваме с капак съда, за да не изкипи).

Поднасяме кашата поръсена с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: