Петел каша

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Петел каша1 / 2
21/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
  • чесън - 5 глави
  • оцет
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петелът се измива, нарязва и сварява. След това се обезкостява и месото се нарязва на малки парчета.

Загрява се маслото и в него се запържват нарязаните моркови, добавя се брашното и се бърка, докато се запържи до златисто. Добавя се бульонът от варенето и се оставя да кипне за още 10 минути.

Кашата се поръсва със счуканият черен пипер. Подправя се с счукания чесън. Месото се връща в тенджерата и тя се захлупва. Сваля се от котлона и не се отхлупва 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
41
33
20
10
Дай твоята оценка: