Домашен сладолед с шамфъстък

23/09/2020
"Когато имаме рецепта за домашен сладолед с шамфъстък, сезонът е без значение"
Приготвяне15 мин.
Готвене8 мин.
Общо23 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо252
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте жълтъците със захарта. Сипете млякото и сметаната и поставете на водна баня при 90 градуса за 8 минути. Бъдете точни в градусите и минутите, защото в противен случай рискувате жълтъците да се сварят и млечният сладолед да развали вкуса си.

2. Добавете ванилията и щипка сол и разбъркайте.

Налейте сместта в съд с капак, който да е удобен за замразяване - или машина за сладолед. Трябва да е на пласт не по-дебел от 4 см, ако не е машина за сладолед, след малко ще разберете защо.

3. Оставете сместа да изстине и приберете във фризер за 10 часа.

Ако сте ползвали машина за сладолед, трябва да е готов, в такъв случай запечете шамфъстъка на сух тиган, накълцайте го и прибавете към сладоледа.

Ако обаче сте замразили в обикновен съд, може да има образувани кристали.

За да превърнете отново сладоледа си в пухкав и мек, оставете го в хладилника да се отпусне за 20 минути. След това раздробете и сложете парченцата в блендер. Смелете го на два пъти на няколко секунди, за да не затруднявате уреда. По този начин ще разбиете възможните образувани кристалчета и домашният сладолед с шамфъстък ще стане пухкав и гладък. Смесете го със ароматния запечен шамфъстък и поднесете.

Да ви е сладко!

Формички за сладолед на клечка 6 бр.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Формички за сладолед на клечка 6 бр.
4.50 лв.
Виж ››

Какво е лятото без сладолед? А сладолед без формички? Разнообразете следобеда у дома, приготвяйки вкусен домашен сладолед в 6-те формички за сладолед. Имат дръжки с различни цветове, които ще приковат вниманието на малки и големи.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар