Домашен патешки пастет

Домашен патешки пастет

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
309
2k
1k
513
3
25/09/2020
"Домашния патешки пастет може да хапвате като гарнитура, на хапки за гости или просто намазан на филийка"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо523
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • патешки дробчета - 1 кг
  • краве масло - 80 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 1 стрък пресен
  • сухо вино - 100 мл
  • готварска сметана - 100 мл
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дробчетата и измийте старателно под течаща вода.

Сварете ги за 30 мин в леко подсолена вода. Щом са готови, отцедете ги за половин час в гевгир.

Обелете и измийте лука. Натежете го на дребно.

В тиган загрейте маслото и задушете лука. Към него добавете и накълцаните скилидки чесън. Разбърквайте и внимавайте да не загорят.

Към тях добавете сварените и нарязани на парчета патешки дробчета.

Налейте 100 мл сухо вино и оставете да се готвят до извирането на течността.

Тогава овкусете с мащерката и сол на вкус.

Добавете сметаната и разбъркайте.

Щом сместа се сгъсти, отстранете съда от огъня.

Прехвърлете продуктите в кухненски робот или блендер домашния пастет и пасирайте до получаване на еднородна смес.

Домашния патешки пастет приберете в хладилника и консумирайте в рамките на 3-4 дена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар