Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържен патешки дроб с гарнитура

Пържен патешки дроб с гарнитура

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пържен патешки дроб с гарнитура1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Патешкият дроб е страхотна вкусотия, който всеки трябва да опита"

Необходими Продукти

  • патешки дроб - 400 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • черен пипер - млян, на вкус
  • чесън - на прах
  • канела
  • сол
  • брашно
  • лук - див, накълцан за поръсване
  • картофи - 1 кг., за гарнитурата
  • домати - 3 бр. за гарнитурата
  • масло - 2 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките дробчета се почистват и се слагат да кипнат с прясното мляко и подправките. Оставят се в него, докато изстинат.

Загрейте олио в дълбок тиган, отцедете патешките дробчета. Всяко дробче се посолява леко, овалва се в брашно и се пържи в силно загрятата мазнина. Отцеждат се върху хартия.

Пърженият патешки дроб се поднася с гарнитура от нарязани домати и картофено пюре, разбито със сол и масло. По желание поръсете с див лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: