Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Лек ябълков сладкиш за гости

Лек ябълков сладкиш за гости

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Лек ябълков сладкиш за гости
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"След предястието и основно, идва ред на десерт - ще очароваме гостите с този лек ябълков сладкиш"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр.
  • рикота - 400 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • мляко - 50 г
  • картофено нишесте - 70 г (или друго на вкус)
  • бакпулвер - 2 ч.л. за торти
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесния ябълков сладкиш без брашно е прекрасен безглутенов десерт, който се топи на небцето, ароматен и много добър лек десерт. Обичам сладкиши с рикота, този с много ябълки в тестото е специален, има богат вкус.

За да приготвим лекия ябълков сладкиш с рикота, започваме с поставянето на рикотата в купа, като я намачкваме с вилица. Добавяме яйцето, захарта, нишестето, пресято с бакпулвера и млякото, след което с електрически миксер разбъркваме всичко, докато не получим плътен крем без бучки.

Измиваме и обелваме ябълките, нарязваме ги на тънки филийки. Изсипваме сместа за сладкиша в тавичка 22 см, застлана с хартия за печене. Другият вариант е да смесите нарязаните кубчета ябълки в сместа и така да изпечете.

Поставяме филиите ябълки отгоре и печем в предварително загрята фурна на 160°C за около 40 минути. Ябълките ще потънат в сместа, това е нормално.

След като бързия сладкиш с ябълки се сготви, оставете да се охлади добре и след това сервирайте с ванилова пудра захар отгоре, канела или друго по желание.

Да ви е сладко!

Съвет:

В сладкиша с ябълка можем да сложим брашно на мястото на нишестето. Можем да заменим ябълките с круши, в този случай не избирайте презрели. Можете да замените захарта с мед 2-3 с.л. без проблем - става още по вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: