Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Лек ябълков сладкиш без глутен

Лек ябълков сладкиш без глутен

Лек ябълков сладкиш без глутен
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Супер предложение за лек ябълков сладкиш, в който няма глутен, а само чудесен вкус"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • извара - 300 г
  • рикота - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сироп от агаве - 2 с.л.
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилиова захар - 1 пакетче
  • лимонова захар - 1 пакетче
  • олио - 1 ч.л.
  • стафиди - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата.

Добавяме последователно изварата, рикотата, олиото, ваниловата захар, лимоновата захар, сиропа от агаве, бакпулвера и оризовото брашно.

Разбъркваме хубаво.

Почистваме ябълките и ги нарязваме на средно големи кубчета.

Сипваме ги в сместа, добавяме стафидите, разбъркваме и изсипваме в тефлонова формичка за печене.

Печем сладкиша без глутен на 180 градуса 30 минути.

Оставяме го да се стегне, докато дойдат гостите, нарязваме го на големи и щедри парчета и сервираме лек ябълков сладкиш без глутен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: