Свинските хапки на бедняка

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Свинските хапки на бедняка
Снимка: Аника Войт
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Свинските хапки на бедняка са толкова апетитни, че си ги приготвяме всеки път, когато чакаме гости и ни трябва вкусно мезе"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г бон филе
  • лук - 4 големи глави
  • вино - 1 ч.ч.
  • олио
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе свинското месо на малки свински хапки. Може да ползвате месо от свински бут или свинско бон филе.

Подгответе си и лука. Обелете го и измийте с вода. Нарежете ги на средни големи парчета.

Загрейте олио в тиган и запържете свинските хапки за 6-7 минути.

Щом месото се запържи, го извадете на страни.

В тигана с мазнината сложете и подготвения лук. Ако има нужда, може да добавите и още малко мазнина. Задушете зеленчука за няколко минути.

Ред е да върнем към лука и свинските хапки. Налейте виното и добавете чубрицата. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Сложете капак на съда и оставете да се готви около 15-20 минути.

Свинските хапки на бедняка поднесете топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: