Начин на приготвяне
Подгответе свинското месо на малки свински хапки. Може да ползвате месо от свински бут или свинско бон филе.
Подгответе си и лука. Обелете го и измийте с вода. Нарежете ги на средни големи парчета.
Загрейте олио в тиган и запържете свинските хапки за 6-7 минути.
Щом месото се запържи, го извадете на страни.
В тигана с мазнината сложете и подготвения лук. Ако има нужда, може да добавите и още малко мазнина. Задушете зеленчука за няколко минути.
Ред е да върнем към лука и свинските хапки. Налейте виното и добавете чубрицата. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Сложете капак на съда и оставете да се готви около 15-20 минути.
Свинските хапки на бедняка поднесете топли.