Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Немски ябълков сладкиш Апфелкухен

Немски ябълков сладкиш Апфелкухен

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Немски ябълков сладкиш Апфелкухен4 / 4
27/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Ябълковият сладкиш Апфелкухен е нещо като част от седемте чудеса в сладкарството - задължително трябва да се види и опита"

Необходими Продукти

  • краве масло - 125 г
  • захар - 125 г
  • ванилова захар - 1/2 пакетче
  • сол - 1 щипа
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • ябълки - 4 - 5 бр.
  • краве масло - 25 г за намазване
  • За глазиране
  • сладко от кайсии - 2 с.л.
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвяне на тестото на този вкусен ябълков сладкиш, се разбиват в купа маслото (на стайна температура), като бавно се добавят захарта, ваниловата захар, щипка сол и сока от половин лимон, без бъркането да прекъсва. Добавят се яйцата, едно по едно, и се разбъркват на най-високата степен на миксера.

Пресятото брашно първо се смесва с бакпулвера, след което се прибавя към разбитата смес на няколко пъти. Накрая се добавят двете супени лъжици прясно мляко. Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена форма.

Ябълките се обелват, почистват от семки, разрязват на половинки и след това нарязват на филийки, но без да се разделят. Ябълките се подреждат в кръг върху тавата, кравето масло се разтопява и намазва върху тестото с плодове.

Сладкиш Апфелкухен се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути. Малко преди готовност се слагат две супени лъжици сладко от кайсии заедно с една лъжица вода в малка тенджера да заврят.

Разбъркват се леко, след което се прецеждат през цедка. Изпеченият немски сладкиш се изважда от фурната и намазва с кайсиевия сироп, докато е още топъл. След като Апфелкухен се охлади, е готов за сервиране!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: