Пикантна лютеница

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пикантна лютеница1 / 2
19/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
270 мин.
"Забравете за бързите неща! Вкусната пикантна лютеница иска време, за да се получи, както трябва!"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 10 кг пиперки Капия
  • домати - 1 кг
  • мазнина - 500 мл растителна
  • захар - 400 г
  • люти чушки - 20 - 25 броя пиперки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Капията се пече, обелва и почиства от семките. Смила се в месомелачка е едра решетка, след което се запържва в растителната мазнина.

Доматите, след като се измият и нарежат на четвъртинки, също се смилат и се прибавят към пиперките заедно със захарта.

Сместа се посолява на вкус и се вари на тих огън до сгъстяване. Към края на варенето се прибавят лютивите пиперки.

Готовата лютеница се изсипва в бурканчета и се затваря с капачки.

По желание се стерилизира в продължение на 50 минути, за по-голяма трайност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: