Пикантна лютеница

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пикантна лютеница1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
270 мин.
"Забравете за бързите неща! Вкусната пикантна лютеница иска време, за да се получи, както трябва!"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 10 кг пиперки Капия
  • домати - 1 кг
  • мазнина - 500 мл растителна
  • захар - 400 г
  • люти чушки - 20 - 25 броя пиперки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Капията се пече, обелва и почиства от семките. Смила се в месомелачка е едра решетка, след което се запържва в растителната мазнина.

Доматите, след като се измият и нарежат на четвъртинки, също се смилат и се прибавят към пиперките заедно със захарта.

Сместа се посолява на вкус и се вари на тих огън до сгъстяване. Към края на варенето се прибавят лютивите пиперки.

Готовата лютеница се изсипва в бурканчета и се затваря с капачки.

По желание се стерилизира в продължение на 50 минути, за по-голяма трайност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: