Лютеница Апетитка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Лютеница Апетитка1 / 2
17/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6-8 буркана
"Леко пикантна лютеница Апетитка, която ви препоръчваме да поднесете с топъл селски хляб с хрупкава коричка!"

Необходими Продукти

  • домати - 4 кг
  • чушки - 1 кг сурови или много леко препечени, нарязани на колелца чорбаджийки
  • чесън - нарязан на парченца
  • магданоз
  • олио - 300 г
  • оцет - 250 г
  • захар - 150 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се смилат на машинка за месо и се слагат да се варят заедно с маринатата до сгъстяване.

Прибавят се нарязаните на парченца чушки и се варят не повече от 10 минути. Оттегля се от котлона и се добавят чесънът и магданозът.

Лютеницата се пресипва в бурканчета, коио се затварят и се стерилизират за 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
46
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Василев
Василев
бързо приготвяне и много вкусна зимнинка
31.08.2013 08:44
5
1