Начин на приготвяне
Рибата хек се оставя да се размрази на стайна температура до полуразмразено състояние.
Измива се и се поставя върху домакинска хартия, за да се отцеди от водата.
Царевично брашно, брашно от лимец и оризовото брашно се разбъркват много добре.
Прибавя се сол и кимион.
Разбърква се до пълното смесване на кимиона с брашната.
Яйцата се разбъркват на пяна.
Изсипват се в съд с равно дъно или малка тава.
Зехтинът се загрява на средна температура.
Филетата от хек се потапят в яйцата, след което се овалват от всички страни със сухата панировка.
Пържат се в зехтина, като се обръщат от всички страни два пъти, за да не остане сурова рибата.
След като се извадят от мазнината, се слагат върху домакинска хартия, за да се отцеди зехтина от панираната риба.
Хек в здравословна панировка сервираме за вечеря или обяд.