Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Хек в здравословна панировка

Хек в здравословна панировка

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Хек в здравословна панировка
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
27/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Риба трябва да се хапва няколко пъти седмично, а ако е хек в здравословна панировка, не виждаме причина да изменяме на рецептата"

Необходими Продукти

  • хек - 3 бр. филета
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • брашно от лимец - 3 с.л.
  • брашно от ориз - 3 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата хек се оставя да се размрази на стайна температура до полуразмразено състояние.

Измива се и се поставя върху домакинска хартия, за да се отцеди от водата.

Царевично брашно, брашно от лимец и оризовото брашно се разбъркват много добре.

Прибавя се сол и кимион.

Разбърква се до пълното смесване на кимиона с брашната.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Изсипват се в съд с равно дъно или малка тава.

Зехтинът се загрява на средна температура.

Филетата от хек се потапят в яйцата, след което се овалват от всички страни със сухата панировка.

Пържат се в зехтина, като се обръщат от всички страни два пъти, за да не остане сурова рибата.

След като се извадят от мазнината, се слагат върху домакинска хартия, за да се отцеди зехтина от панираната риба.

Хек в здравословна панировка сервираме за вечеря или обяд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: