Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Хек с царевична панировка и картофена салата

Хек с царевична панировка и картофена салата

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Хек с царевична панировка и картофена салата
Снимка: Станислава Армянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Хек за приятели - с хрупкава коричка и апетитна картофена салата"

Необходими Продукти

  • за рибата
  • филе от риба - 4 бр. (по 150 - 200 гр)
  • царевично брашно - 80 г
  • царевичен грис - 20 г
  • сол
  • черен пипер
  • лют пипер - по желание
  • лимони - 1 бр.
  • маслиново масло - 150 мл
  • за салатата
  • картофи - 800 г
  • натурални маслини - 150 - 200 г
  • лимони - 1 бр.
  • маслиново масло - 60 мл
  • червен лук - 1 глава
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят в подсолена вода. Когато станат готови, се оставят да изстинат и се обелват. Нарязват се на кубчета с големина 3х3 см. Лукът се нарязва на полумесци. Маслините се изчистват от костилките и се нарязват на едро. Добавят се малки парченца лимон. Овкусява се със сол и се залива с маслиновото масло. Обърква се добре и внимателно.

Рибните филета се осоляват. Прави се смес от царевичните брашно и грис, солта и пипера. Пържат се от двете страни в загрятото масло.

Ястието се поднася с настъргана лимонова кора, резени лимон и картофената салата.

Може да се използва и филето на друг вид бяла риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: