Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем с рикота и течен шоколад в чаши

Крем с рикота и течен шоколад в чаши

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Крем с рикота и течен шоколад в чаши
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
"Още преди да стане модерно десертът да се поднася в чаши, ние си хапвахме с наслада крем с рикота и течен шоколад"

Необходими Продукти

  • рикота - 250 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • течен шоколад - 200 г
  • есенция - 1 бр., по желание
  • мандарини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Течният шоколад се разтопява на водна баня.

В купа се слага рикотата и заквасената сметана. Разбива се с тел за разбиване или с миксер на най-ниската скорост.

Прибавя се разтопеният течен шоколад и се продължава с разбиването до получаване на пухкав крем, не трябва да има бучки.

Украсява се с мандарини или други плодове.

Млечният крем се прибира в хладилник за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: