Сладки банички с крем

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
299
2k
1k
459
3
28/09/2020
"Сладки банички с крем - започнеш ли да ядеш, не можеш да спреш, но и защо..."
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции22
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 754
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете прясното мляко, добавете захарта заедно с ванилията и сложете съда на котлона. Разбърквайте на често.

Изчакайте течността за започне да заври и намалете на ниска степен силата на котлона.

Тогава добавете една чаша грис. Важно е да не спирате да бъркате, за да не загори на дъното на съда. Бъркайте докато не се образува гъст млечен крем.

Започнете да добавяте и яйцата. Едно по едно, като отново не спирате да бъркате. Две минути след последния жълтък, отделете съда на страни за да се охлади леко.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Отворете пакета и корите за баница.

Вземете една кора и я намажете леко с предварително разтопеното масло. Над нея сложете още една кора и отново намажете леко с маслото.

От края на по-късата страна на кората сложете малко от млечния крем. Започнете да завивате на руло, като накрая завъртете и краищата навътре (затворете баничките от всички страни).

Поставете баницата в предварително застлана с хартия за печене тава.

По гореописания начин направете и останалите кори и сладка плънка.

Сладките банички с крем сложете в предварително загрятата фурна на 180 градуса до златисто (20- 25 минути).

При сервирате поръсете обилно с пресята пудра захар.

Мини дървен валяк за тесто-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мини дървен валяк за тесто
7.80 лв.
6.01 лв.
Виж ››

Вместо да се мъчите с точилката, доверете се на този практичен дървен мини валяк, с чиято помощ тестото за пица се разточва за нула време

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар