Начин на приготвяне
Листите се разрязват през средата на широката страна и така стават двоен брой.
Всеки лист се намазва леко с олио и се сгъва на две по дължина. По средата се намазва малко от течния шоколад (около 1 ч.л.) и върху него малко от намачкания банан.
Разстила се до средата на листа и започва да се сгъва.
Прегъваме дългата страна на 1-1.5 см навътре и от тясната страна го сгъваме на триъгълник.
Така го нагъваме няколко пъти и преди да го затворим, го намазваме леко по края с водичка, за да може да се залепи.
На силен котлон поставяме сух тиган с малко мазнина да загрее. Слагаме баничките да се опържат от двете страни и ги сервираме още топли.
Стават чудесни сладки банички дори за десерт и дори когато изстинат!
Приятен апетит!
Забележка: Вместо течен шоколад за тези сладки банички на тиган с шоколад може да се сложи парченце натурален или млечен шоколад, а също така може да се замени и с фъстъчено масло.