Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Вкусни сладки банички

Вкусни сладки банички

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534904181k1
Вкусни сладки банички
Снимка: Теодора Иванова Каменова
1 / 2
06/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Сладки и много лесни банички, които впечатлява с вкуса си Не можете да ги пропуснете"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 12 бр. фини точени
  • ябълки - 6 бр. средно големи, около 1. 2 кг
  • олио - 100 мл
  • орехи - 90 едро нарязани или начукани
  • ванилия - 2 бр. прахчета
  • захар - 6 с.л. кристална
  • пудра захар - за поръсване
  • бисквити - 24 бр. от пакет Роден край с масло
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете кората на ябълките и сложете близо до вас на работния плот в съд и ренде. Сложете в купичка натрошените бисквити, в друга - начуканите орехи, разбъркани с ванилиите, купа със захар.

Разделете корите две по две. Сложете на работния плот 1 кора, намажете с четка с олио, сложете втора кора върху нея, също намажете с олио, поръсете с 4 с. л. от натрошените бисквити, рендосайте на едро една ябълка, поръсете със 1 с. л. захар и накрая - с 1 с. л. от орехите с ванилия.

Завийте откъм дългата страна кората на не много стегнато руло и много внимателно оформете като охлюв. Сложете в тава с незалепващо дъно. Така навийте всички кори с плънка, а когато ги поставите и в тавата, разпределете маслото, нарязано на малки парченца, върху баничките.

Печете в умерена фурна - 180 градуса до готовност. Щом извадите тавата с баничките, още топли им добавете от пудрата захар.

Това беше обещания сладкиш, когато ви останат кори от пакета. Сладки мигове!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Благодаря ,Дани !
06.10.2017 18:22
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Вкусотийка в чинийка! :)
06.10.2017 18:11