Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печени Ябълки»Ябълкови розички с канела, мед и орехи

Ябълкови розички с канела, мед и орехи

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Ябълкови розички с канела, мед и орехи
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
29/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Оригинален и много вкусен десерт от ябълкови розички, с който ще усмихнете любим човек"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • бутертесто
  • мед - или сладко по избор
  • канела
  • орехи - около 150 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате 2-3 ябълки на тънки резенчета, оставяте ги в купа с вода и ги слагате за 3 мин в микровълновата, за да омекнат.

Върху лентички от многолистно тесто мажете сладко или мед. Нареждате по горния край резенчетата (с кората - нагоре).

Сгъвате на две лентата (по дължина), така че да покрие ябълките.

Навивате лентата и получавате форма на роза. Поръсвате с канела и орехи.

Слагате готовите розички от ябълки в хартийки за печене на мъфини в тавата и печете 30-40 мин на 180°C.

Източник: Mario Krastev - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: