Начин на приготвяне
Пълнени ябълки на фурна с мед, овесени ядки, орехи и канела - невероятно ароматно лакомство за есента.
Традиционно ябълките с пълнеж се пекат цели. За да направите това, горната част на плода се отрязва, сърцевината се отстранява със специален нож и пълнежът се поставя в дупка с ширина около 3 см.
Рецептите за печени ябълки включват разнообразие от пълнежи за десерти и закуски. Най-популярни са захарта, ядките, особено орехите, стафидите и канелата.
Плънката за печени ябълки може да включва почти всички сушени плодове, горски плодове, джинджифил, ванилия, индийско орехче, звездовиден анасон и карамфил.
Райските плодове се пълнят с извара и ориз, овесени ядки, тиква и парченца цитруси и бисквитки.
Преди да ги поставите във фурната, сложете няколко грахчета масло върху плънката. Полейте с течен мед, кленов сироп, лимонов сок, топинги и сосове. Поднася се с топки сладолед, сметана и конфитюр.
Понякога рецептите изискват готвене на ябълки с вода, което ги предпазва от изгаряне. Получавате печени ябълки в собствен сос: вода, смесена със сок и разтопено масло. При сервиране залейте готовите ябълки със соса от тавата.
Пригответе съставките за ябълките.
Отстранете сърцевината на предварително измитите ябълки.
Направете дълбока, леко разширена дупка във всяка ябълка . Поставете ябълките върху лист за печене.
В купа смесете омекналото масло, меда, канелата, нарязаните ядки, натрошените бисквитки и мюслито и разбъркайте. Можете да изберете също или само мюсли или бисквитките с орехи. Едно е сигурно - вашите пълнени ябълки ще са вкусни, който и вариант да си изберете!
След това поставете купата на водна баня и разбъркайте, докато медът и маслото се разтворят напълно.
Поставете плънката плътно в подготвените ябълки с помощта на чаена лъжичка.
Поставете напълнените с планка ябълки в тава, застлана с хартия за печене.
Печете ябълки с мед, канела и ядки в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за 15-20 минути.
Печените ябълки във фурната са готови.
Приятен апетит и доскоро!