Начин на приготвяне
Предварително сварете пилето в леко подсолена вода. По време на варенето над водата ще се образува кафеникава пяна, отстранете я с решетъчна лъжица.
Щом е готово, го извадете, оставете малко да се охлади и накъсайте на парчета. Бульона прецедете с цедка и запазете.
Лука обелете, измийте и нарежете на ситно. Моркова също измийте и настържете на едро ренде.
Картофите подгответе по съшия начин като останалите зеленчуци - измити и на парчета.
В чиста тенджера изсипете прецедения пилешки бульон. Сложете на котлона да заври и намалете на средна степен. В него изсипете подготвените зеленчуци.
Оставете да се готвят около 15-20 минути. Тогава добавете и накъсаното пилешко месо. Оставете ги заедно да се готвят, а през това време подгответе целината.
Измийте я и нарежете на много ситно.
Подправете пилешката супа с нея и добавете малко сол на вкус. Оставете всички продукти и подправки да врат заедно още 5 минути.
Пилешката супа за деца без фиде и застройка е готова.