Начин на приготвяне
Смесва се сметаната заедно с шоколада, прибавят се 10-20 грама ядки и се разбъркват, докато не стане еднородна смес.
Оставя се в хладилник за 10 мин. През това време кафето се приготвя в кафемашина или на котлон. Блатовете се напояват с кафето, кремът се изважда и се размазва равномерно по блатовете.
След като се размаже хубаво, на най-горния блат се поръсва с начукани ядки. Тортата се оставя в хладилника за 1-2 часа.
П.П. Надявам се да ви хареса
Алекс 13 г.
Коментари
за сиропа : Захар - 300 гр
Вода - 200гр.
Ванилия - 1 бр.
поставя се на котлона до завиране и се бърка постоянно докато заври и захарта изчезне.