Начин на приготвяне
Брашното се пресява. Прави се кладенче и в него се поставят маята, захарта, солта, яйцето и млякото.
Замесва се меко тесто, което се покрива с кърпа и се оставя да почине 15-20 минути.
Разделя се на четири части.
Яйцето за плънката се разделя на белтък и жълтък. Белтъкът се разбива на пяна и към него се прибавя натрошеното сирене.
Всяка част се разточва на кръг, който се намазва с омекнала свинска мас.
Кръгът се разделя на осем сектора. В широката част на сектора се поставя част от сиренето.
Оформят се традиционни кифлички.
Подреждат се в тава, постелена с хартия за печене и се намазват със жълтъка, който е разреден с капки олио и прясно мляко.
По желание се поръсват със сусам или маково семе.
Кифличките със сирене Традиция се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.
Приятен апетит!