Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички с мас и кашкавал

Кифлички с мас и кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кифлички с мас и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
24
"Пухкави и много мекички са тези кифлички с кашкавал - майсторът се е постарал, сега остава единствено да следваме стъпките му"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • мас - 1 ч.ч. мека (неразтопена)
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • прясна мая - 20 г
  • брашно - за меко тесто
  • плънка
  • кашкавал - 100 г нарязан на ивици
  • жълтък - 1 бр. за намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте.

Отделно разтворете маята и захарта в топлата вода, добавете яйцето и меката мас, разбъркайте.

На етапи към тях прибавете брашното и замесете меко и еластично тесто, добавяйки още брашно, ако е нужно.

Разделете тестото на 4 еднакви оформени топки. Всяка топка разточете на не много тънка кора и нарежете на 6 триъгълни части.

Във всеки триъгълник поставете ивица от кашкавала и навийте на кифличка.

Така оформените домашни кифлички подредете в тава, постлана с хартия за печене, намажете с разбития жълтък и поръсете със сусам.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 20 минути, до златист загар.

Страхотно вкусни и меки кифлички с мас и кашкавал!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: