Гювеч с месо и картофи

TammyTammy
Новак
1426
Гювеч с месо и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Пригответе си по-голям гювеч и сложете двойна доза, защото колкото и да приготвите, все няма да стигне"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр., средно големи
  • свинско месо - 400 г или телешко месо, за готвене
  • лук - 3 - 4 бр., средно големи глави
  • гъби - 400 г (печурки)
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и режат на ситно. Обелените и измити лук и картофи се режат на шайби.

В гювеч (може и йенска тенджара )се намазва олио и се нарежда пласт картофи, лук и гъби, плат месо.

Нареждаме продуктите, докато свършат, заливаме с вода, посоляваме и печем на умерена фурна (180 градуса) до готовност, около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
54
45
32
22
10
Дай твоята оценка: