Начин на приготвяне
Заделям 1 чаша от млякото и останалото го слагам да заври със захарта, канелата и лимоновата кора.
Разбивам царевичното нишесте със заделеното мляко и изсипвам към заврялото мляко, като преди това отстранявам пръчката канела и лимоновата кора.
Оставям да ври, докато се сгъсти, като бъркам постоянно.
Изсипвам в продълговата тава, завивам със стреч фолио и оставям да изстине. Оставям в хладилника за една нощ.
Нарязвам сместа. Панирам с брашното и яйцата.
Като изстине панираното кисело мляко, овалвам в захар и канела на прах /по желание/. Поднасям чинията, украсена с плодове по избор.
Домашният десерт от пържено мляко е разкошен!
Източник: Алида Сълзин - Кулинарна мрежа