Пържено мляко

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пържено мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
38

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2 ½
  • канела - 1 бр. пръчка + ½ ч.л. на прах
  • портокалова кора - 2 бр. х 5 см.
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - ½ ч.ч.
  • царевично брашно - 1/4 ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л. ванилов екстракт
  • захар - ½ ч.ч разтопена
  • зехтин - ¼ ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете тава 20х30 см. Сложете хартия за печене. Смесете млякото, канелената пръчка и плодовите кори да заврат в средна тенджера. Премахнете от огъня за 10 минути, като покриете. Премахнете канелената пръчка и корите от тенджерата.

Смесете яйцата, жълтъка, брашното и разбъркайте до хомогенна смес. Изсипете сместа към топлото мляко: сложете на котлона, като бъркате постоянно.

Намалете котлона и след две минути премахнете от котлона. Изчакайте сместа да изстине и изсипете в тава. Поставете я за 2 часа в хладилника или докато се охлади съвсем. Разлейте яйчения крем върху хартията за печене.

Загрейте олио в голяма тенджера, изпържете яйчения крем, разделен на партиди, докато не се изпържи добре. Оставете да се изсушат на абсорбираща хартия.

Внимателно овъргаляйте горещите яйчени форми в допълнителната захар и канела, сервирайте пърженото мляко топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: