Начин на приготвяне
Свеж, вкусен и подходящ за лятото ягодов десерт с кисело мляко!
Смелете в блендер 250 г ягоди, смесете ги със захарта в касерола и сложете на котлона.
Варете до завиране, след което още 5-6 минути.
Дръпнете касеролата от котлона и оставете пюрето да изстине.
Сложете цеденото кисело мляко в купа, добавете ванилията, сиренето, настърганата лимонова кора и меда.
Разбъркайте да се омесят съставките.
Нарежете останалите 250 г ягоди на кубчета или резенчета и няколко от ягодите на половини - за декорация отгоре.
Вземете красиви стъклени чаши, купички или интересни бурканчета и наредете съставките за ягодовия десерт на пластове.
Може първо да сложите от кисело-млечната смес, после слой ягодово пюре, ягоди на кубчета, натрошени ядки и най-отгоре отгоре разполовени ягоди за украса.
Може пък да започнете с ядките - като най-долен слой, после киселото мляко, ягодово пюре, ягоди на кубчета и накрая настърган шоколад.
Декорирайте цеденото мляко и приберете в хладилника да се охлади.
Да ви е сладко!
Източник: Asq Ivanova - Българските ястия и рецепти