Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Домашен локум»Домашен локум с розова вода

Домашен локум с розова вода

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Домашен локум с розова вода7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"По-хубав от домашния локум рядко сме срещали, особено от този с розова вода - подсладете се"

Необходими Продукти

  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета (по 0.2 г)
  • натурално нишесте - 3 пакета (по 60 грама)
  • розова вода - 1/2 чаша
  • вода - 1/2 чаша за разтваряне на нишестето
  • сладкарска боя - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една прекрасна рецепта за домашен локум, който със сигурност ще се хареса на всички.

Взимаме една голяма незалепваща тенджера, вътре прибавяме водата и захарта, слагаме на котлона захарта да се разтопи, по това време разтваряме два пакета и половина от натуралното нишесте с розовата вода и малко чиста вода, разбъркваме добре, да няма бучки.

Прибавяме нишестето към сиропа и се започва най-трудното непрекъснато бъркане, след като се сгъсти, намаляваме котлона на ниска степен и бъркане за около 20-30 минути и много е важно да внимаваме да не изгори.

Бъркаме непрекъснато без минута пропуск.

След като вече е готово и са минали около 30 минути и от бъркането, прибавяме сладкарска боя червена, защото розовата вода е безцветна и няма как да стане розов локум, слагаме накрая, защото не искаме да се сготви с боята.

Изсипваме сместа върху хартия за печене в правоъгълна тава и оставяме в хладилника за около 3-4 часа.

След като е стегнало добре, изкарваме с хартията и започваме да режем на ленти на около пръст дебелина и отгоре слагаме от останалото нишесте, което е около половин пакет, може и пудра захар.

Режем на малки кубчета домашния локум с розова вода, овалваме всичко добре и редим в една чиния за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: