Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца с розова вода

Кюфтенца с розова вода

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Кюфтенца с розова вода1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г телешка или говежда + 150 г агнешка
  • лук - 1 глава, малка
  • чесън - 1 скилидка счукан
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л. на прах
  • фурми - 50 г без костилки
  • мента - 2 с.л. скълцан ситно
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр.
  • розова вода - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида кайма с лука, чесъна, всички подправки и нарязаните фурми. Поръсете с мента и чукнете яйцата.

Добре омесете сместа с ръка и накрая долейте розовата вода. Оставете каймата да престои за половин час.

Оформете малки кюфтенца и ги изпържете в сгорещен зехтин в тиган с незалепващо покритие. Пърженето продължава около 3-4 минути, като се обръщат веднъж.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Меги
Меги
Що за глупост е това, кюфтета с фурми, канела, джинджифил и розова вода.
05.12.2014 20:15
1