Начин на приготвяне
Кадаифа разбъркваме с разтопеното масло. Взимаме една шепа и разстиламе на правоъгълник.
Ядките, които сме решили да ползваме, смиламе, и част от тях изсипваме в средата по цялата дължина.
Започваме да навиваме на руло по-стегнато. Готовите рула подреждаме в тава, застлана с хартия за печене, нарязваме на желаните парчета и поливаме с маслото.
Поставяме във фурната, която предварително сме загрели на 170-180 градуса. Печем до златисто, след което вадим и охлаждаме.
Приготвяме си сиропа, като в тенджерка поставяме водата и захарта и варим за няколко минути.
Към края добавяме и розовата вода и оставяме да се вари още 5 минути.
Оставяме на страна да се охлади, а след това поливаме кадаифа не наведнъж, а на етапи.