Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кадаиф»Кадаиф с розова вода

Кадаиф с розова вода

Кадаиф с розова вода
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Уникалният вкус и аромат, дължащи се на розовата вода, няма да забравите никога"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 200 г
  • масло - 100 г +20 - 30 г за поливане преди печене
  • ядки - 50 г - по желание
  • сироп
  • розова вода - 1 с.л.
  • вода - 300 мл
  • захар - 300 г
  • лимони - по желание
  • ванилия - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кадаифа разбъркваме с разтопеното масло. Взимаме една шепа и разстиламе на правоъгълник.

Ядките, които сме решили да ползваме, смиламе, и част от тях изсипваме в средата по цялата дължина.

Започваме да навиваме на руло по-стегнато. Готовите рула подреждаме в тава, застлана с хартия за печене, нарязваме на желаните парчета и поливаме с маслото.

Поставяме във фурната, която предварително сме загрели на 170-180 градуса. Печем до златисто, след което вадим и охлаждаме.

Приготвяме си сиропа, като в тенджерка поставяме водата и захарта и варим за няколко минути.

Към края добавяме и розовата вода и оставяме да се вари още 5 минути.

Оставяме на страна да се охлади, а след това поливаме кадаифа не наведнъж, а на етапи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: