Начин на приготвяне
Поставете сушените кайсии заедно с водата, розовата вода и захарта в съд на котлона. Добавете семената на шушулката ванилия в сместа и изчакайте, докато кипне.
Разбийте царевичното брашно с няколко супени лъжици от прясното мляко.
Останалото мляко сипете в тенджерка, пуснете вътре шушулката от ванилията и поставете на котлона. Когато млякото се загрее, добавете кашичката от царевично брашно на тънка струйка при непрекъснато бъркане.
Бъркайте, докато кремът се сгъсти и дръпнете от котлона.
Извадете кайсиите от сиропа и ги нарежете на парченца. Върнете съда на котлона, за да редуцирате розовия сироп.
Сипете крема в десертни чаши, гарнирайте с кайсии и полейте с ароматния розов захарен сироп.
Поръсете пудинга с орехови ядки и сервирайте.
Пудингът със сушени кайсии и розова вода е готов.