Шоколадово парфе в чаша

Кристиан АлександровКристиан Александров
Иноватор
404
2k
2k
494
1
15/10/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца314
  • Преглеждания за седмицата105
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • бадемова есенция - 2 капки
  • стафиди - 50 г
  • течен шоколад - 6 с.л.
  • какао - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 400 г
  • желатин - 2 пакетчета
  • вода - 2 с.л.
  • шоколадови бонбони - за украса
* мерки и количества
Парфе

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме 1 лъжица течен шоколад и отново разбиваме за кратко. След това последователно сипваме какаото, бадемовата есенция, брашното и бакпулвера.

Разбиваме до хомогенност, добавяме стафидите и изсипваме сместа в широка тефлонова тава. Печем на 200 градуса 15 минути.

Оставяме шоколадовия блат да изстине и от него изрязваме кръгчета с големината на дъното на чашите, в които ще приготвяме парфетата. Поставяме кръгчетата в чашките и леко притискаме.

Смесваме заквасената сметана с останалия течен шоколад.

Разтваряме желатина във водата, загряваме го за 2 секунди и го изсипваме в шоколадовия крем. Разбъркваме и разпределяме крема в чашките.

Прибираме в хладилника за 1-2 часа.

Украсяваме готовите парфета с по един шоколадов бонбон и сервираме.

Шоколадовото парфе в чаша е готово.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар