Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Парфе»Шоколадово парфе с кафе и ром

Шоколадово парфе с кафе и ром

Доня ПерфектаДоня Перфекта
Новак
131413260
Шоколадово парфе с кафе и ром
Снимка: Доня Перфекта
1 / 9
10/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Истинско удоволствие за небцето под формата на шоколадово парфе с ром и кафе"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • брашно - 1 1/2 к.ч.
  • За парфето
  • заквасена сметана - 600 г
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • захар - 1 к.ч.
  • шоколад - 200 г
  • желатин - 2 пакета
  • За желето
  • кафе - 300 мл, подсладено, ароматно
  • ром - 50 мл
  • желатин - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме блата, като разбием яйцата със захарта на пухкав крем, към него леко прибавяме пресятото брашно, внимателно разбъркваме и печем в тортена форма застлана с хартия.

Сместа за парфето:

Разбиваме сладкарската сметана със захарта, но не до много твърда смес, защото, когато е прекалено твърда, приготвеното парфе не става хомогенно.

Към нея прибавяме заквасената сметана .Разбъркваме. После слагаме разтопеният на водна баня шоколад и набъбналия в малко вода и след това втечнен желатин. Разбъркваме много добре.

В поднос слагаме готовия блат, стягаме го с тортен ринг, наливаме сместа за парфето и заглаждаме много добре, като оформяме много лек ръб по стените на ринга, за да не изтече кафето.

Прибираме в хладилник за около 40 мин да стегне леко. Върху него внимателно наливаме кафето, в което сме сложили рома (може и друг алкохол по избор) и втечнения желатин.

Хубаво е парфето да се остави до другият ден в хладилник, за да се стегне добре.

Внимателно се освобождава от ринга и по желание шоколадовото парфе с кафе и ром се украсява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

станимира караджова
станимира караджова
Изглежда страхотно!
10.02.2020 12:50
1
1
Покажи всички подкоментари