Начин на приготвяне
Първо, от предната вечер се приготвя сместа за 2-рия ред. За целта продуктите се смесват в чаша, разбърква се добре и се оставя в хладилника за през нощта.
Течността от консервата нахут (или цялата консерва) също се оставя през нощта в хладилника.
На другия ден се започва с направата на първия шоколадов ред. За тази цел се разтапя шоколадът на водна баня. Разбърква се с ванилията и се оставя настрани да поизстине.
През това време течността от консервата нахут се излива в купа, смесва се с меда и се разбива с миксер.
Когато се получи консистенцията на сняг, се прибавя малко по малко от вече поохладения шоколад и внимателно се разбърква, колкото да се смеси и да стане един цвят.
Започва сглобяването на шоколадовото парфе.
Във всяка чаша на дъното се натрошава по 1 бисквита (или по желание 2 за малко по-дебела основа). След това се разпределя току-що направената шоколадова смес.
Чашите се слагат в хладилника за около час да стегне първият слой. Нарязват се двата банана на кръгчета и се слагат във фризера да се замразят за един час.
Когато един час мине, се изваждат чашите с вече стегналия шоколадов крем. Трябва да се е получила съвсем крехка коричка отгоре, но да не се раздвижва вътрешността при накланяне на чашата.
Сместа с чиа семената от предишната вечер се разпределя в чашите върху 1-вия ред крем и те отново се връщат в хладилника за малко.
Това е моментът, когато се изваждат замразените банани. Смесват се в блендер с какаото, млякото за по-лесно блендиране и по желание с кафе и/или фъстъчено масло. Блендират се до кремообразна консистенция.
Чашите се изваждат отново, бананово-какаовият крем се разпределя отгоре и готовото парфе може да бъде сервирано.
По желание може да се остави за половин-един час във фризера да стегне леко третият слой и да се сервира тогава.
Насладете се на страхотното парфе три шоколада!
Рецептата за парфе е изпълнена. Да ви е вкусно!