Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме 1 лъжица течен шоколад и отново разбиваме за кратко. След това последователно сипваме какаото, бадемовата есенция, брашното и бакпулвера.
Разбиваме до хомогенност, добавяме стафидите и изсипваме сместа в широка тефлонова тава. Печем на 200 градуса 15 минути.
Оставяме шоколадовия блат да изстине и от него изрязваме кръгчета с големината на дъното на чашите, в които ще приготвяме парфетата. Поставяме кръгчетата в чашките и леко притискаме.
Смесваме заквасената сметана с останалия течен шоколад.
Разтваряме желатина във водата, загряваме го за 2 секунди и го изсипваме в шоколадовия крем. Разбъркваме и разпределяме крема в чашките.
Прибираме в хладилника за 1-2 часа.
Украсяваме готовите парфета с по един шоколадов бонбон и сервираме.
Шоколадовото парфе в чаша е готово.