Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Парфе»Шоколадово парфе в чаша

Шоколадово парфе в чаша

Шоколадово парфе в чаша
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Когато става дума за шоколад, думите са излишни - точно затова тази рецепта за парфе в чашка е толкова любима на всички"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • бадемова есенция - 2 капки
  • стафиди - 50 г
  • течен шоколад - 6 с.л.
  • какао - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 400 г
  • желатин - 2 пакетчета
  • вода - 2 с.л.
  • шоколадови бонбони - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме 1 лъжица течен шоколад и отново разбиваме за кратко. След това последователно сипваме какаото, бадемовата есенция, брашното и бакпулвера.

Разбиваме до хомогенност, добавяме стафидите и изсипваме сместа в широка тефлонова тава. Печем на 200 градуса 15 минути.

Оставяме шоколадовия блат да изстине и от него изрязваме кръгчета с големината на дъното на чашите, в които ще приготвяме парфетата. Поставяме кръгчетата в чашките и леко притискаме.

Смесваме заквасената сметана с останалия течен шоколад.

Разтваряме желатина във водата, загряваме го за 2 секунди и го изсипваме в шоколадовия крем. Разбъркваме и разпределяме крема в чашките.

Прибираме в хладилника за 1-2 часа.

Украсяваме готовите парфета с по един шоколадов бонбон и сервираме.

Шоколадовото парфе в чаша е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: