Начин на приготвяне
Нарежете агнешкото и овкусете със сол и двата вида пипер.
Пригответе си метална тава, в която ще печете агнешкото. Вътре добавете нарязания зелен лук и го задушете в малко олио и вода, направо както е в тавата за печене.
Добавете почистените гъби, които сте нарязали, разбъркайте и сипете измития ориз с 1 ч.ч. вода. Бъркайте, докато течността се усвои.
Посолете, овкусете с подправки и сипете пасираните домати заедно с предварително почистения, бланширан и нарязан спанак.
Леко разбъркайте, долейте 2 и 1/2 ч.ч. вода и подредете парчетата агнешко.
Покрийте агнешкото с ориз с алуминиево фолио или с капак.
Сложете агнешкото на фурна да се пече в загрята на 200°C за около 90 мин.
Накрая на готвенето махнете фолиото и доизпечете печеното агнешко с ориз и спанак до приятен загар.
Коментари