Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печено агнешко с ориз и спанак

Печено агнешко с ориз и спанак

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Печено агнешко с ориз и спанак
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
11/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"И днес, и утре цялото семейство ще хапва от това печено агнешко с ориз и спанак"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • гъби - 300 г
  • спанак - 500 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • домати - 1/2 к.ч. пасирани
  • джоджен - 5 - 6 стръка пресен
  • девесил - 2 стръка пресен
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • олио - 6 с.л.
  • зелен лук - 2 връзки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото и овкусете със сол и двата вида пипер.

Пригответе си метална тава, в която ще печете агнешкото. Вътре добавете нарязания зелен лук и го задушете в малко олио и вода, направо както е в тавата за печене.

Добавете почистените гъби, които сте нарязали, разбъркайте и сипете измития ориз с 1 ч.ч. вода. Бъркайте, докато течността се усвои.

Посолете, овкусете с подправки и сипете пасираните домати заедно с предварително почистения, бланширан и нарязан спанак.

Леко разбъркайте, долейте 2 и 1/2 ч.ч. вода и подредете парчетата агнешко.

Покрийте агнешкото с ориз с алуминиево фолио или с капак.

Сложете агнешкото на фурна да се пече в загрята на 200°C за около 90 мин.

Накрая на готвенето махнете фолиото и доизпечете печеното агнешко с ориз и спанак до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Да и аз това се питам
16.04.2023 12:26
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
А спанака кога се добавя? Никъде не е споменат в начина на приготвяне.
12.11.2022 20:20