Десертен двуцветен крем с грис и рожков

Аника ВойтАника Войт
Готвач
248
2k
995
383
3
15/10/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо82
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете водата и прясното мляко. Поставете на котлона и включете на средно силна степен.

Добавяме захарта, маслото и ванилията. Разбъркваме докато маслото и захарта не се разтопят. След което намаляваме силата на котлона.

Ред е на гриса - добавя се на тънка струя, като непрекъснато енергично разбъркваме, за да не останат бучки по крема.

Щом кремът се сгъсти отделяме половината от него в друг съд и добавяме брашно от рожков. Разбъркваме много добре, до пълното му омесване.

Взимаме десертни купички или бурканчета.

На дъното им слагаме от белия крем с грис, а над него от кафявия с рожков.

Двуцветния десертен крем с грис и рожков прибираме в хладилника за няколко часа. Сервираме.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар