Начин на приготвяне
В тенджерка изсипваме 900 мл от прясното мляко. Добавяме захарта вътре. В купа разбиваме 4 яйца с останалите 100 мл прясно мляко, маслото и брашното. Сместа трябва да стане гладка.
Разбиваме я с миксер. След като млякото заври, добавяме постепенно сместа при непрекъснато бъркане. Дърпаме, след като се сгъсти. Готовият крем го разбъркваме.
По същият начин слагаме на другия котлон в тенджeрка да се свари 900 мл прясно мляко със захарта. В друга купа разбиваме пак 4 яйца с брашно и другите 100 мл прясно мляко. Разбъркваме с миксер.
Добавяме вътре и 4 с.л. какао тъмно и маслото. След като заври и това мляко, на тънка струя слагаме от какаово – яйчената смес. Бъркаме непрекъснато и след като се сгъсти, дърпаме от котлона.
Разбъркваме какаовия крем. В купички слагаме ванилов крем, после от крем какао. Редуваме двата цвята на редове. Орехите ги смиламе с машинка. Най-накрая поръсваме с орехи.
Коментари