Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Десертен двуцветен крем с грис и рожков

Десертен двуцветен крем с грис и рожков

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Десертен двуцветен крем с грис и рожков4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Пригответе тази бърза и лесна рецепта за десертно кремче, с което да подсладите следобедите си - комбинацията от грис и брашно от рожков е наистина топ попадение"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 100 мл
  • грис - 1 ч.ч.
  • захар - 4 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • рожков - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете водата и прясното мляко. Поставете на котлона и включете на средно силна степен.

Добавяме захарта, маслото и ванилията. Разбъркваме докато маслото и захарта не се разтопят. След което намаляваме силата на котлона.

Ред е на гриса - добавя се на тънка струя, като непрекъснато енергично разбъркваме, за да не останат бучки по крема.

Щом кремът се сгъсти отделяме половината от него в друг съд и добавяме брашно от рожков. Разбъркваме много добре, до пълното му омесване.

Взимаме десертни купички или бурканчета.

На дъното им слагаме от белия крем с грис, а над него от кафявия с рожков.

Двуцветния десертен крем с грис и рожков прибираме в хладилника за няколко часа. Сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: