Начин на приготвяне
Почистете дробчетата и ги нарежете на две. Накиснете го в студена вода поне за час. След което ги измийте отново много добре под течаща вода. Отцедете в гевгир.
В дълбока купа смесете двата вида брашно. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Загрейте в тиган олио.
Всяко дробче, преди да го поставите да се пържи, набрашнете хубаво и изтупайте леко ненужното.
Внимателно поставяме набрашнените дробчета и пържим до готовност. Готовите дробчета поставете в чиния, застлана с домакинска хартия. Тя ще поеме излишната мазнина от тях.
За чесновия сос смесете майонезата и киселото мляко. Овкусете с пресованите скилидки чесън и сол на вкус. Разбъркайте добре и поставете в подготвяща купа за сервиране.
Хрупкавите пилешки дробчета са чудесно бирено мезе.