Начин на приготвяне
Започнете с крема, той трябва да е студен. В купа смесете сухите съставки (брашно, захар, какао, ванилии), разбъркайте добре.
Добавете яйцата към сместа и бъркайте, докато се образува гъста маса, наподобяваща заквасена сметана.
Добавяйте студеното мляко на етапи към комбинираните продукти при непрекъснато бъркане, докато получите гладка смес. Това се прави, за да се избегнат образуването на бучки.
Сипете сместа в тенджера с дебело дъно и поставете на слаб огън, бъркайте докато получите гъст и гладък крем. Накрая прибавете маслото и бъркайте, докато се разтопи и усвои от крема.
Сипете крема в купа и покрийте със стреч фолио, оставете да се охлади напълно.
Пригответе си кекса, като в купа разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете олиото и леко затопленото прясно мляко, ванилията, разбъркайте.
Смесете пресятото брашно с бакпулвера и щипка сол, прибавете сместа към яйчената смес на етапи при непрекъснато бъркане, до гладка и гъста кексова смес.
Сипете сместа в предварително постлана с хартия за печене форма за торта с падащо дъно, а стените и намазани с олио, заравнете сместа в нея.
В средата на кексовата смес с помощта на лъжица прибавете изстиналия крем, на купчинка - без да го разнасяте. Поставете формата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете до готовност на кексовото тесто, като пробвате с дървена клечка.
Готовия невероятен кекс с крем Вулкан украсете с разтопен шоколад!