Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Невероятен кекс с какао

Невероятен кекс с какао

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Невероятен кекс с какао
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16
"Няма два еднакви кекса - този е невероятен и трябва да го опитате на тази цена"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • какао - 1 с.л.
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите трябва да са със стайна температура. Предварително се пресява брашното с бакпулвера и ванилията.

Разбиват се захарта с яйцата, сместа трябва да утрои обема си и да наподоби пухкава смес. Към нея се добавя прясното мляко, бавно на работещ миксер. Пускаме фурната на 170 градуса да загрее.

През това време намазваме кексовата форма с олио и я оставяме да загрее леко във фурната. След като загрее я вадим и я набрашняваме, за да се отлепи по- лесно кексът след това.

Вече е ред на брашното. То се добавя на няколко пъти, като през това време се бърка бавно, за да не се разхвърчи. Добавя се олиото и хубаво се обърква.

В една чаена чаша, отделяме от сместа и добавяме 1 с.л. какао, разбъркваме добре, докато стане кафява кексова смес.

Изсипваме сместа за кекс във формата и какаова смес се изсипва върху нея, с вилица се правят кръгови движения, за да се смесят двата цвята и така става шарка.

Слагаме в фурната да се пече на 180 градуса за 45-50 минути, като не трябва да се отваря вратата на фурната до 30-тата минута, за да не спадне кексът.

За да се провери дали е готов, с клечка за зъби се боцка в средата, ако е готов, то по клечката няма нищо.

Кексът се остава да изстине преди да се добави пудрата захар, за да не се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: