Начин на приготвяне
Блатът се приготвя, като се разбият яйцата със захарта. Към тях се прибавят предваритело пресятите и смесените брашно, какао, бакпулвер и ванилия.
Добре разбити се изсипват във форма за торта. Пече се в загрята фурна на 180°C за около 30-40 мин.
След като изстине какаовият блат, се разрязва на 3 части.
Кремът се приготвя, като се разбива киселото мляко със захартана, накиснатият в топла вода желатин, после сметаната.
Първият блат се поставя в ринг. А вторият се изрязва с помощта на чиния, така че се образува кръг с по-малък диаметър, а останалата част, която е като обръч, се поставя върху първия блат.
В празното място се поставя млечният крем.
Третият блат се разрязва на 12 равни парчета. Образувалите се триъгълници се поставят изправени покрай стените на ринга.
Поставя се третият блат /той е малко по-висок в средата/ върху крема и отгоре се слага още крем. Триъгълниците, които са край стените на ринга, леко се притискат, за да се оформи различната шоколадовата торта като вулкан.
Отгоре се украсява с шоколат - по желание.
Оставя се за няколко часа в хладилника нашата торта Вулкан.