Торта Вулкан

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Торта Вулкан
Снимка: Радка Славова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Нямаме търпение да приготвим това вулканично изкушение, а вие?"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • какао - 25 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • За крема
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • желатин - 15 г
  • готварска сметана - 400 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • шоколад - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатът се приготвя, като се разбият яйцата със захарта. Към тях се прибавят предваритело пресятите и смесените брашно, какао, бакпулвер и ванилия.

Добре разбити се изсипват във форма за торта. Пече се в загрята фурна на 180°C за около 30-40 мин.

След като изстине какаовият блат, се разрязва на 3 части.

Кремът се приготвя, като се разбива киселото мляко със захартана, накиснатият в топла вода желатин, после сметаната.

Първият блат се поставя в ринг. А вторият се изрязва с помощта на чиния, така че се образува кръг с по-малък диаметър, а останалата част, която е като обръч, се поставя върху първия блат.

В празното място се поставя млечният крем.

Третият блат се разрязва на 12 равни парчета. Образувалите се триъгълници се поставят изправени покрай стените на ринга.

Поставя се третият блат /той е малко по-висок в средата/ върху крема и отгоре се слага още крем. Триъгълниците, които са край стените на ринга, леко се притискат, за да се оформи различната шоколадовата торта като вулкан.

Отгоре се украсява с шоколат - по желание.

Оставя се за няколко часа в хладилника нашата торта Вулкан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: