Начин на приготвяне
Запарете чая според указанията на опаковката. За кекса ще ни е необходима 1 чаена чаша чай с температура не повече от 40-45 градуса.
Разбийте яйцата заедно със захарта. Бъркайте най-добре с мискер до получаване на пухкава смес.
Щом сместа е готова, добавете олиото и чашата чай. Разбъркайте отново.
Брашното пресейте заедно с бакпулвера и започнете да добавяте към сместа за кекс.
Добавете на няколко пъти, като на често разбърквате, за да не се получавам бучки.
Отделете една чаена чаша от сместа и смесете с какаото. Отделете настрани за украса на кекса.
Вземете кексовата форма и намажете с малко олио.
Изсипете половината от сместа, след което сложете и какаовата такава. После добавете останалата половина.
Печете кекс с чай от кардамон в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 мин.