Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Лесна торта с бишкоти и домашен крем

Лесна торта с бишкоти и домашен крем

КристинаКристина
Новак
1110826
Лесна торта с бишкоти и домашен крем
Снимка: Кристина
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Няма подходящ ден за приготвянето на домашна торта с бишкоти, просто защото всеки един е такъв"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет
  • ядки - по желание
  • за крема
  • жълтъци - 4 бр.
  • брашно - 40 г
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • ванилия - пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема:

Загрейте млякото на слаб огън в средна тенджера, но не кипвайте.

В друга купа разбийте жълтъците със захарта и ванилията. След това прибавете брашното.

При получената смес добавете малко от загрятото мляко, за да може да се втечни, и после тази смес добавяте към млякото на котлона. Бъркате постоянно, докато се сгъсти като крем, и сваляте от котлона.

Изберете съд, който има високи стени, за да може, когато редите ред бишкоти и ги заливате с крем, той да се натрупва около тях.

Между всеки ред бишкоти може да слагате млени захаросани ядки или просто печени ядки по желание.

Най-отгоре поръсете лесната бишкотена торта с какао.

Оставете лесната торта с бишкоти и домашен крем за няколко часа в хладилник, за да попият и да омекнат бишкотите

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: