Сладкиш Черна Дама

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сладкиш Черна Дама
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"С удоволствие ще опитате по-голямо парче от този шоколадов сладкиш - вас ви черпим виртуално засега"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 500 г
  • олио - 100 мл
  • захар - 250 г
  • брашно - 300 г
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • шоколадов сос
  • прясно мляко - 150 мл
  • краве масло - 125 г
  • захар - 150 г
  • черен шоколад - 100 г
  • за гарниране
  • течна сметана - 100 мл
  • шоколадови пръчици - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко със содата. Добавете олиото и захарта, разбъркайте. Прибавете пресятото брашно и какаото, разбъркайте до гладка еднородна смес.

Сипете сместа в намазана с масло тава с размери 20х30 см и заравнете. Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за около 35-40 минути. Оставете сладкиша да се охлади.

За шоколадовия сос смесете всички съставки в тенджера и я поставете на умерен огън, варите до еднородна гладка смес.

Нарежете охладения шоколадов сладкиш на квадрати и залейте с горещия сос равномерно.

След като домашния сладкиш отново се охлади, гарнирайте с разбитата сметана и поръсете с шоколадовите пръчици.

Сочен и лесен сладкиш Черна Дама, в който ще се влюбите от първата хапка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: